Over het boek

Hier lig ik nu, op de bodem van mijn zelfgegraven put. Achtendertig jaar, advocate met een prachtig gezin en omringd door goede vrienden. Hoe kom ik dan in deze put terecht? 'Oh, it's such a perfect day' hoor ik Lou Reed op de achtergrond zingen. Zelfs de muziek werkt niet mee met mijn gemoed, denk ik hopeloos. 'You're going to reap just what you sow' zingt Lou Reed verder.

Op zoek naar simpele levensvreugde, op zoek naar vrijheid en rust, maar vooral op zoek naar zichzelf, vertrekt een uitgebluste advocate naar de Zwitserse bergen. Wil ze nog wel deelnemen aan de ratrace? Lukt het haar om niet langer vanuit haar verstand te leven, maar vanuit haar hart? Ze laat zich dragen door het leven en vertrouwt dat alles goed komt.

Reviews

Ilse Langers (56 jaar)

'Dit boek beschrijft perfect de hectiek van het dagelijkse leven en de moeilijke keuzes die mensen in deze sterk veranderende tijden moeten maken. De bijhorende playlist is niet alleen origineel en doordacht, maar past ook binnen de sfeer van het boek. De schrijfster doet je als het ware voelen wat ze schrijft.'

Julia Vandermeulen (33 jaar)

'Het verhaal legt de vinger op de wonde zonder de wonde open te rijten. Op een zachte manier neemt de schrijfster je mee op een reis naar zelfbewustzijn. Iedereen zal na het lezen van dit verhaal reflecteren over zijn/haar leven, met een grote dosis zelfliefde.'

Suzanne Marichal (34 jaar)

'Het verhaal snijdt verschillende boeiende thema's aan door middel van goed doordachte personages en situaties. Als je snakt naar meer diepgang in het leven, dan stelt dit boek zeker niet teleur.'

Toevoeging van de auteur

Ik ben heel enthousiast om mijn eerste boek met jullie te delen. 

In dit verhaal volg je mijn eigen zoektocht naar meer zingeving en vrijheid in het leven.

Ik kan niet zeggen dat ik de waarheid in pacht heb of dat ik de oplossing vond voor een betere wereld. Maar ik kreeg antwoorden op veel van mijn vragen. Ik vond vrijheid en rust, in mezelf en in de wereld. Ik voel me - letterlijk en figuurlijk - twintig kilo lichter dan aan het begin van mijn zoektocht.

Het prachtige verhaal dat ik mocht neerschrijven omschrijf ik als een filosofische roman, een zoektocht naar meer vrijheid in dit leven. Het is geen autobiografie, maar ik deel mijn persoonlijke ervaringen in een fictief verhaal.

Ik hoop dat ik jullie laat meedenken met het hoofdpersonage over bepaalde kwesties en levensvragen. Ik hoop dat ik hiermee enkele lasten van jullie schouders haal en jullie leven wat lichter maak. Maar ik hoop vooral dat jullie gewoon genieten van dit ontspannende verhaal.

Ik wens jullie evenveel genot toe tijdens het lezen van dit verhaal, als ik had tijdens het schrijven ervan. En wie weet, misschien kan je na het lezen een aantal van die onnodige zorgen en angsten ook achterwege laten.

Praktische info

Taal: Nederlands

Bindingswijze: Paperback

Aantal pagina's: 323

Uitgeverij: ParisBooks

Datum eerste druk: juni 2023

Categorie: Filosofische Roman - Fictie

Ontwerp cover: Laura Verschuere & Jeroen Op 't Roodt